+36 70 322 06 68

  • fooldal1.jpg
  • fooldal2.jpg
  • fooldal3.jpg
  • fooldal4.jpg
  • fooldal5.jpg
Akciók, legnépszerűbb termékeink és újdonságaink
Blog
Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

A nyers méz feldolgozatlan, természetes méz, olyan, mint a kaptárban. A bolti mézek folyékonyak, ami a vásárló szemének jobban tetszik, de ez minden méznél csak átmeneti állapot, előbb utóbb mindegyik bekristályosodik.

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

  A virágpor fogyasztás előnyös tulajdonságai a következők:   javítja a sportolók teljesítményét fokozza az immunrendszer működését csökkenti a PMS tüneteit csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázati tényezőit fokozza a máj működését

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Hát persze! Kaptam néhány visszajelzést vegánoktól, amiben elmondják, hogy számukra a méz miért nem fogyasztható. Az állatok kizsákmányolása, és a velük szemben elkövetett kegyetlenségek elutasítása tiszteletre méltó és nagyszerű gondolat. De sajnos rovar szinten nem igazán működik. Ahhoz, hogy gabona, kukorica, szója, zöldség, gyümölcs kerüljön az asztalra, rengeteg rovart kell...

gyors szállítás, 24 órán belül küldjük

ingyenes szállítás 25 ezer Ft + rendeléseknél

törzsvásárlói kedvezmény

 

Rengeteg előnye van a bolti müzlivel szemben. Olcsóbb, egészségesebb, és finomabb, mert mindenki ízlés szerint variálhatja a hozzávalókat, olyan arányban, ahogy neki tetszik, és mert tényleg csak egészséges alapanyagokból áll, mindenféle adalékanyag nélkül.

Elkészíteni könnyű, talán fél órát vesz igénybe, a kész müzli pedig lezárt üvegben akár egy hónapig is tárolható. Nincsenek kőbe vésett szabályok, de a jó müzlihez érdemes néhány dologra odafigyelni. A müzli alapja zabpehely, vagy valamilyen vegyes gabonapehely keverék, tartalmazzon még legalább két féle olajos magot, kókuszreszeléket, egy vagy többféle aszalt gyümölcsöt, és mézet. Az összekevert finomságok a sütőben érnek össze igazán, a magok megpirulnak, a méz kicsit karamellizálódik, és a zabpehely pedig beszívja magába az olajat, a mézet, majd az aszalt gyümölcs nedvességét. A neten számos recept megtalálható, amihez nem kell szó szerint ragaszkodni. Mivel mi szeretjük az aszalt szilvát, ami kicsit csokis jelleget kölcsönöz a müzlinek, nekünk az alábbi variáció vált be a legjobban. 30 deka zabpelyhet keverjünk össze 5 deka hántolt napraforgómaggal, tökmaggal, darabolt mandulával, és kókuszreszelékkel. 15-20 deka mézet melegítsünk fel, és keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal, vagy vajjal. Amikor az olaj elkeveredett a mézben, öntsük rá a keverékre, és forgassuk bele. A müzlinket, ami olyan lett, mint egy földnedves egyveleg, terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és tegyük be a 200 C fokra felmelegített sütőbe. A müzli teteje könnyen megég, ezért ne hagyjuk magára, ha megbarnul, keverjük meg, hogy az alul lévő részek is megpiruljanak. Három-négy pirítás után vegyük ki a sütőből, és keverjünk bele apróra vágott aszalt szilvát. Az összetevők szabadon variálhatóak, használhatunk még szezámmagot, diót, mogyorót, kesudiót, aszalt gyümölcsnek almát, sárgabarackot, mazsolát, áfonyát, datolyát, ami jól esik. Én a reggeli kávéba szoktam belekeverni, de lehet joghurtba, tejbe, gyerekeknek egy kis reszelt csokoládéval a kakaóba is tenni.