+36 70 322 06 68

  • fooldal1.jpg
  • fooldal2.jpg
  • fooldal3.jpg
  • fooldal4.jpg
  • fooldal5.jpg
Akciók, legnépszerűbb termékeink és újdonságaink
Blog
Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

Mi az a nyers méz, és az miért jó neked?

A nyers méz feldolgozatlan, természetes méz, olyan, mint a kaptárban. A bolti mézek folyékonyak, ami a vásárló szemének jobban tetszik, de ez minden méznél csak átmeneti állapot, előbb utóbb mindegyik bekristályosodik.

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

Mire jó a virágpor és mire figyeljünk?

  A virágpor fogyasztás előnyös tulajdonságai a következők:   javítja a sportolók teljesítményét fokozza az immunrendszer működését csökkenti a PMS tüneteit csökkenti a szívbetegség kialakulásának kockázati tényezőit fokozza a máj működését

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Ehetnek a vegánok mézet? 2.0

Hát persze! Kaptam néhány visszajelzést vegánoktól, amiben elmondják, hogy számukra a méz miért nem fogyasztható. Az állatok kizsákmányolása, és a velük szemben elkövetett kegyetlenségek elutasítása tiszteletre méltó és nagyszerű gondolat. De sajnos rovar szinten nem igazán működik. Ahhoz, hogy gabona, kukorica, szója, zöldség, gyümölcs kerüljön az asztalra, rengeteg rovart kell...

gyors szállítás, 24 órán belül küldjük

ingyenes szállítás 25 ezer Ft + rendeléseknél

törzsvásárlói kedvezmény

A nyers méz természetes formája a méznek, pont olyan, mint a kaptárban. Pergetés során egy rostaszöveten átszűrjük a mézet, ami később ellenőrzött kristályosodáson megy keresztül, amelynek a végén, állagát tekintve krémmézet kapunk. Az így kezelt méz nem sérül, beltartalma gazdag marad, mégis kenhető, könnyen kanalazható. 

A méz nagyjából 30 féle polifenolt tartalmaz, ami antioxidánsként működik, 22 féle aminosavat, 30 féle ásványi anyagot, vitaminokat, és még élesztőgombákat is.  A nyers krémmézben ezek tökéletesen megmaradnak. A hőkezelt, mesterségesen folyékonyan tartott mézben ezek az értékes elemek eltűnnek, vagy erősen sérülnek. A nyers mézekben kimutatható, hogy akár négyszer több antioxidáns található, mint a bolti, magas hőmérsékleten kezelt mézekben. Próbáld ki nyers krémmézeinket, a tavaszi-, nyári-, napraforgó-, és repce krémmézet, egész biztosan nem fogsz csalódni!